Beeldhouwen in de Bourgogne - Ilse Aarsman Beeldende Kunst

Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Atelier - Galerie
Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Ga naar de inhoud

Beeldhouwen in de BourgogneBEELDHOUWEN IN DE BOURGOGNE - 21 T/M 26 JULI 2024
Een inspirerende zomercursus beeldhouwen in de prachtige Yonne in Frankrijk.
Heb je zin in een creatieve vakantie in de prachtige Franse Bourgogne? Wil je genieten van een inspirerende beeldhouwweek, heerlijk met je beeldhouwbok midden in de natuur? Gun jezelf dan een beeldhouwvakantie in Molesmes, Les Hauts de Forterre. Een pittoresk dorpje  waar de Nederlandse kunstenaar Karel Appel decennialang woonde in het plaatselijke Château Molesmes.

Een week vol creativiteit en inspiratie in een oude wijnhoeve uit 1881. Je krijgt individuele begeleiding. Je leert de basis van het beeldhouwen in steen: ontwerp, uitvoering en afwerking. Heb je al ervaring, dan kun je deze week gebruiken om groter te werken of iets nieuws te proberen. Elke dag is er veel tijd om te beeldhouwen.

Naast het programma is er voldoende ruimte om op eigen gelegenheid iets ondernemen: wandelen, fietsen, klimmen, bezoek aan Auxerre, Château-Fort de Druyes, Château Faubourg, de wijnstreek rond Chablis enz. Gastheer Peter zorgt dagelijks voor de heerlijkste lunches.

Programma
Zondag 21 juli 2024
16.00 - 18.00 uur Kennismaking met aperitief. Uitleg programma.

Maandag 22 juli t/m vrijdag 26 juli 2024
10.00 – 13.00 uur Beeldhouwen onder begeleiding van Ilse Aarsman.
13.00 – 14.30 uur Lunch en bespreking van het werk van die dag.

De middagen zijn naar eigen wens in te vullen. Je kunt verder werken aan je beeldhouwwerk onder begeleiding van Ilse, zij blijft de middag in de buurt.

Vrijdag 26 juli 2024
16.30 – 18.30 uur Expositie - Feestelijke afsluiting van de beeldhouwweek met een expositie voor onszelf en voor belangstellenden uit Molesmes.

We brengen deze week ook een bezoek aan “La Carrière d'Aubigny” in Taingy. Deze steengroeve is al ruim 2000 jaar in gebruik. De kalksteen uit deze groeve leent zich uitstekend voor beeldhouwwerken en bouwwerken en is onder andere gebruikt voor de bouw van de Notre Dame en de Opera in Parijs.


Carrière d'Aubigny                                                                     Werken van cursistenPrijs per persoon € 395,=
Inbegrepen
  • Vijf dagen beeldhouwen met persoonlijke begeleiding.
  • Gebruik van gereedschappen en basismateriaal.
  • Aperitief bij kennismaking op zondag.
  • Koffie, thee, water.
  • 5 x lunch, inclusief wijn, vruchtensap en water.

Medereizigers die de cursus niet volgen, kunnen zich inschrijven voor de lunch à € 15,=.

Niet inbegrepen
- Diverse soorten steen zijn te koop in het atelier.
- Vervoer van/naar Molesmes. Afstand vanaf Arnhem 671 km.
- Logies, ontbijt en diner. Er is een ruime keuze aan hotels, chambres d’hotes en campings in de buurt.
Er is een ruime keuze aan hotels, chambres d’hotes en campings in de buurt.
Een aantal suggesties:REALISATIE ATELIER MOLESMES 2021

Er wordt tijdens de beeldhouwweek zoveel mogelijk buiten gegeten. Maar als dat niet kan, is er het grote atelier in de oude wijnhoeve.

In 2021 hebben we hard gewerkt om er een comfortabele en sfeervolle ruimte van te maken. Er zitten al heel wat uurtjes in, maar wat wordt het mooi!

HET GEZICHT VAN APPEL

Karel Appel woonde jarenlang in het Chateau in Molesmes. Dit prachtige boek geeft veel inspiratie voor een van de thema's in de schilderweek.

Docent

Ilse Aarsman volgde haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, daar is de liefde voor de kunsten en het lesgeven ontstaan. Haar recente werk maakte zij tijdens reizen door de Alpen, Toscane en de Bourgogne.
In haar atelier in een prachtig gelegen boerderij aan de Rijn in Driel (Gld.) geeft zij cursussen schilderen en beeldhouwen.

Voor vragen over deze beeldhouwreis kun je altijd contact opnemen per mail.
Aanmelden kan via het Inschrijfformulier.

IABK
Copyright © 2023
Ilse Aarsman
Terug naar de inhoud