Archief 2019 - 2012 - Ilse Aarsman Beeldende Kunst

Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Atelier - Galerie - Advies - Cursussen
Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Ga naar de inhoud

Archief 2019 - 2012

THUIS BEELDHOUWEN
ALLE BEELDHOUW MATERIALEN TE KOOP VANUIT ATELIER

In deze Corona - tijden is het fijn om je hoofd leeg te maken, door creatief bezig te zijn.

Als je thuis iets nodig hebt, kun je op afspraak, ook in het weekend, in mijn atelier terecht voor beeldhouwgereedschap en stenen. Er is een grote voorraad aan Braziliaans en Indisch speksteen, Afrikaanse serpentijn en albast. Speciaal aanbod: alle stenen voor € 2,50 per kilo.

Eén klant per keer en we houden minimaal 1.5 meter afstand.
App of mail me gerust. Blijf gezond en zorg voor elkaar! 🍀


EXPOSITIE DE SLEEDOORN - SCHILDERIJEN EN KERAMIEK
ILSE AARSMAN - SASKIA KEIJER

29 november tot 22 december 2019

Feestelijke opening door wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder op zondag 1 december om 15.00 uur.

Het recente werk van Ilse Aarsman zijn schilderijen, die zij maakte tijdens reizen door de Alpen en Toscane. Krachtig neergezet met een losse toets, lijkt het alsof het landschap in beweging is. De landschappelijke taferelen appelleren aan de verbeelding van de toeschouwer. Het laatste werk neigt zelfs naar volledige abstractie. Je moet zoeken naar het beeld, de lucht, de bergen.

Wie denkt aan het eerdere werk van Aarsman, ziet schilderijen van vrouwen in grote lijnen en heldere kleuren. Een retrospectief van dit werk is te zien in de kleine zaal.

Saskia Keijer wil met haar beelden liefde en gelukzaligheid uitbeelden, waarbij de natuur, symbolen en de spirituele wereld haar inspireren. Met deze figuren wil ze ons bewust maken en na laten denken over liefde en goede energieën die
kunnen bijdragen tot een rustgevend gevoel.

Hendrik Piersonstraat 11b, Zetten

Open: vrij/za/zon 147.00 - 17.00 uur

EXPOSITIE NATUURKRACHT - SCHILDERIJEN EN BRONS
ILSE AARSMAN - ELLEN KOELEWIJN - DORIEN ALINK

Zaterdag 23 en zondag 24 november 2019

Het was een mooie en succesvolle expositie in Persingen. De prachtige muzikale opening werd gedaan door Loes Rijntjes. Ruim 250 bezoekers mochten we ontvangen in het idyllische kerkje.

KUNSTROUTE ELST
21 en 22 september 2019

Op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019 staat Elst weer in het teken van de tweejaarlijkse Kunstroute. Voor de 4e keer presenteren Overbetuwse kunstenaars hun werk aan het publiek. Op 9 locaties is een variatie aan beeldende kunst te zien van in totaal 40 kunstenaars; van schilderkunst tot keramiek, van beeldhouwwerken tot glaskunst. Theater De KiK is dit jaar het startpunt. Het plein voor dit Theater is tijdens de Kunstroute speciaal ingericht als Kunst- en Cultuurplein.

De 9 locaties in Elst vormen een levendige, laagdrempelige omgeving waar jong en oud van kunst kan genieten. Op elke locatie zijn meerdere kunstenaars aanwezig om u te woord te staan. De Kunstroute biedt een unieke gelegenheid om direct werk van de betrokken kunstenaars aan te kopen. Alle deelnemende locaties zijn op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur geopend. De Kunstroute is een initiatief van Stichting ART Overbetuwe.

De ateliers aan de Wolfhoeksestraat 3a in Elst (buurtschap Reeth) zijn ook open. In het atelier van Ilse Aarsman zijn niet alleen schilderijen van haarzelf te zien, maar ook schilderijen van Ellen Koelewijn en keramiek van Ans Hendriksen.  

Opening
De Kunstroute wordt op vrijdag 20 september om 17.00 geopend door wethouder van Cultuur, Dimitri Horsthuis-Tangelder in Theater De KiK met een bijdrage van leerlingen van Balletschool Babs. Bezoekers krijgen meteen al een voorproefje van het werk, dat tijdens de Kunstroute te zien is; in De KiK is van elke deelnemende kunstenaar één kunstwerk te zien.

Thema en brochure
Het thema van de Kunstroute is Wat verbeelden wij (ons)? Speciaal voor deze Kunstroute is een kleurrijke brochure van 32 pagina’s samengesteld met foto’s van de kunstwerken en informatie over de 9 locaties. Ook is er een plattegrond opgenomen met een aantrekkelijke (fiets)route. De brochure is vanaf 1 september voor slechts 2 euro verkrijgbaar bij Bruna Elst, Theater De KiK en tijdens de Kunstroute op de 9 locaties. Voor de digitale plattegrond klikt u hier.
SCHILDEREN ALS PICASSO ÉN 21 DINER


Maandag 27 augustus was wel een hele speciale workshop "Schilderen als Picasso' in mijn atelier. Een kleurrijke serie zelfportretten was het resultaat.  De workshop was ter gelegenheid van de 21ste verjaardag van Pip. Dus was er ook een 21 DINER buiten op het erf van de monumentale boerderij. Het was een prachtige avond, met prachtige meiden!

NAJAARSCURSUS BEELDHOUWEN START 7 SEPTEMBER

De cursus bestaat uit 6 dagdelen, 2 wekelijks op zaterdag van 9.30 tot 12.00 uur. Iedereen is welkom, met of zonder ervaring.

De najaarslessen in 2019 zijn op:
- 7 en 14 september
- 5 en 19 oktober
- 2 en 16 november
In geval van verhindering is er een extra inhaalles op 30 november '19.
Aanmelden kan door te mailen.

Tijdens de cursus doorloop je het hele beeldhouwtraject. We werken met Braziliaans en Aziatisch speksteen en Serpentijn. Dit zijn relatief zachte steensoorten, die goed te bewerken zijn. Zowel beginners als gevorderden hebben een inspirerende cursus!

Als het even kan, werken we buiten op het erf van de mooie monumentale boerderij.

Kosten
€ 100,00 per persoon. Dit is inclusief gebruik van gereedschappen, persoonlijke begeleiding en koffie/thee. Stenen zijn te koop in het atelier vanaf € 2.50 per kilo.
WORKHOP SCHILDEREN NAAR MODEL

Vrijdag 30 augustus 2019 - 10.00 tot 16.00 uur

Je leert de basis van het modeltekenen en het schilderen van menselijke vormen. Lijnen, perspectief, anatomie en materiaal komen aan bod aan de hand van een vrouwelijk model. De workshop bestaat uit een aantal korte standen, waarbij meerdere schetsen worden gemaakt en een langere stand voor het uiteindelijke schilderij. Ilse Aarsman geeft tijdens de workshop volop aanwijzingen en tips voor een geslaagd resultaat.

De workshop is geschikt voor iedereen, met of zonder ervaring.

Bij mooi weer wordt de heerlijke Italiaanse lunch buiten onder de fruitbomen geserveerd. Het is een echte verwen-dag! Voor koffie, thee en de lunch wordt gezorgd. Ook wordt voorzien in alle materialen die nodig zijn voor het maken van een schilderij. Zelf hoef je dus niets mee te brengen, behalve een gezonde dosis enthousiasme.

Locatie:   Wolfhoeksestraat 3a in Elst Gld.
Kosten: € 75,00 p.p. inclusief:   alle materialen, thee, koffie, lunch.

Aanmelden kan per mail.


ZOMERWORKSHOP SCHILDEREN IN DE BETUWE

Zaterdag 6 juli 2019 - 10.00 tot 16.00 uur

Bij het schilderen staat het waarnemen centraal. We leggen een accent op het "leren kijken". Deze dag zoeken we de stillevens op, in en om de boerderij en boomgaard. Zwartbont vee, fruitbomen, een stilleven op het erf of in het atelier. Je kunt ook werken naar een foto of eigen fantasie. Aan de hand van het experimenteren met verf en technieken en het ontdekken van je eigen stijl, ontstaat een uniek en verrassend kunstwerk.

De workshop is geschikt voor iedereen, met of zonder ervaring.

Ilse Aarsman geeft tijdens de workshop volop aanwijzingen en tips voor een geslaagd resultaat. Rond het middaguur is er een uitgebreide Italiaanse lunch. Aan het eind van de dag sluiten we af met een hapje en drankje.

Locatie:   Wolfhoeksestraat 3a in Elst Gld.
Kosten:    € 75,00 p.p. inclusief:        alle materialen, thee, koffie, Italiaanse lunch.

Aanmelden kan per mail.KUNSTKLAS SCHILDERT MET OLIEVERF
1 maart 2019

Wat hebben de Kunstklassers weer prachtige schilderijen gemaakt met olieverf! Trots op de jonge kunstenaars!

Speciaal voor kinderen is deze Beeldhouw- en Schildercursus. De 12 lessen worden gegeven op vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur.
Meer informatie vind je hier.
CURSUS SCHILDEREN IN DE ZON
15 februari 2019

De eerste schilderles in de ☀️ van 2019!
De cursus bestaat uit 6 lessen, wekelijks op vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur. Iedereen is welkom, met of zonder ervaring. Ieder werkt met een eigen thema en op eigen tempo. Meer informatie vind je hier.


WORKSHOP KERAMISCH VORMGEVEN
EEN KENNISMAKING OF VERRIJKING!
Zaterdag 11 mei 2019 - 10.00 tot 16.00 uur
Zaterdag  1 juni 2019  - 12.30 tot 16.00 uur

Een gast - workshop van professioneel keramist Arjen Bakermans.

Na het succes van de vorige keer, kan een vervolg niet uitblijven.
Zin in werken met klei en keramische kleurstoffen, zoals glazuren en oxides? Dan is dit een mooie kans om daarmee kennis te maken of je kennis en vaardigheden juist uit te breiden. Deze workshop van anderhalve dag (zaterdag 11 mei en 1 juni 2019) is geschikt voor beginners en gevorderden.

Onder leiding van keramist Arjen Bakermans maak je de eerste dag (van 10.00 tot 16.00 uur) een beeld dat je hol opbouwt met een van de technieken die Arjen zal demonstreren. Toegespitst op je eigen beginsituatie of doelstelling zal hij zijn begeleiding en kennisoverdracht aanpassen.

Tijdens de tweede les op 1 juni (12.30 tot 16.00 uur) wordt er uitleg gegeven over de keramische kleurstoffen zoals glazuren, metaaloxides en pigmenten die er worden aangeboden. Je gaat je werk dan zelf inkleuren en glazuren. En dan nog even wachten, omdat het werk voor een tweede keer in de oven gaat. Na 15 juni kun je je werk ophalen.  Een spannende ervaring die ongetwijfeld naar meer gaat smaken!

Prijs inclusief materiaal, koffie, thee, iets lekkers en uitgebreide Italiaanse lunch op de eerste dag € 125,- p.p.
Locatie: Atelier Ilse Aarsman, Wolfhoeksestraat 3A in Elst.

Kijk voor een eerste kennismaking met de docent op www.arjenbakermans.nl
Aanmelden kan per mail.WORKSHOP KERAMISCH VORMGEVEN - November 2018

Voor de meeste deelnemers was de Workshop Keramisch Vormgeven een eerste kennismaking. Het was een ervaring om niet snel te vergeten.

Onder de bezielende begeleiding van professioneel keramist Arjen Bakermans werden de mooiste objecten gemaakt, heel divers qua vormgeving. Er heerste een prettige en ontspannen sfeer, met voldoende individuele aandacht voor iedereen. De uitgebreide Italiaanse lunch was een heerlijk rustmoment, om 's middags weer met enthousiasme aan de slag te gaan.
Nadat de werken gebakken waren, werden ze 2 weken later geglazuurd.  Een spannende ervaring, omdat vooraf niet goed te bepalen is, hoe het er uiteindelijk uit zal zien. De kunstwerken zijn prachtig geworden!

In het voorjaar van 2019 is de volgende 2-daagse workshop gepland.

Prijs: € 125,= p.p. inclusief materiaal, koffie, thee en uitgebreide lunch op de eerste dag
Kijk voor een eerste kennismaking met de docent op www.arjenbakermans.nl
Aanmelden kan per mail.BEELDHOUWEN IN DE BETUWE

WORKSHOP BEELDHOUWEN
Zaterdag 19 januari 2019 - 10.00 tot 16.00 uur

Deelname aan de workshop beeldhouwen is ideaal om kennis te maken met beeldhouwen. Ook voor gevorderden is het een inspirerende workshop. Leuk als vriend(inn)en-uitje of familie-activiteit!

Na uitleg over gereedschap en technieken ga je aan de slag met een zelfgekozen steen. We werken met Braziliaans en Aziatisch speksteen en serpentijn. Vervolgens doorloop je alle stadia van ruwe steen tot beeld. Tijdens de laatste fase, het polijsten, komen onvermoede kleuren uit de steen tevoorschijn. Altijd een fantastisch moment. Een spannende ervaring die ongetwijfeld naar meer gaat smaken!

Het is een echte verwen-dag. Voor koffie, thee en de Italiaanse lunch wordt gezorgd. Ook wordt voorzien in alle materialen en gereedschappen die nodig zijn voor het maken van een beeld. Zelf hoef je dus niets mee te brengen, behalve een gezonde dosis enthousiasme.

Bij mooi weer werken we buiten op het erf van de prachtige monumentale boerderij.

Prijs: € 75,= p.p. inclusief steen, gebruik van gereedschap, koffie, thee en uitgebreide lunch.

Aanmelden kan per mail.

Atelier Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Wolfhoeksestraat 3a
6661 PH Elst (Reeth)
WORKSHOP KERAMISCH VORMGEVEN
EEN KENNISMAKING OF VERRIJKING!

Zaterdag 10 november 2018 - 10.00 tot 16.00 uur
Zaterdag 24 november 2018 - 10.00 tot 12.30 uur

Zin in werken met klei en keramische kleurstoffen zoals glazuren en oxides? Dan is dit een mooie kans om daarmee kennis te maken of je kennis en vaardigheden juist uit te breiden. Deze workshop van anderhalve dag (zaterdag 10 en 24 november) is geschikt voor beginners en gevorderden.

Onder leiding van professioneel keramist Arjen Bakermans maak je de eerste dag (van 10.00 tot 16.00 uur) een beeld, dat je hol opbouwt met een van de technieken die Arjen zal demonstreren. Toegespitst op je eigen beginsituatie of doelstelling zal hij zijn begeleiding en kennisoverdracht aanpassen. Tijdens de tweede les (10.00 tot 12.30 uur) wordt er uitleg gegeven over de keramische kleurstoffen zoals glazuren, metaaloxides en pigmenten die er worden aangeboden. Je gaat je werk dan zelf inkleuren en glazuren. En dan nog een weekje wachten omdat het werk voor een tweede keer in de oven gaat. Vanaf 1 december kun je je werk komen ophalen.  Een spannende ervaring die ongetwijfeld naar meer gaat smaken!

Kijk voor een eerste kennismaking met de docent op www.arjenbakermans.nl
Aanmelden kan per mail.EXPOSITIE - HEALING ENVIRONMENT
11 september 2018 t/m 13 januari 2019
Ilse Aarsman - Ellen Koelewijn

De expositie “Healing Environment” van beeldend kunstenaars Ellen Koelewijn en Ilse Aarsman bestaat uit aan de natuur gerelateerde onderwerpen. Ook de mens maakt daarvan deel uit.

De kunstenaars beogen toeschouwers met de gekozen schilderijen energie en vertroosting te bieden. De afbeeldingen zorgen ervoor, dat gedachten een andere wending kunnen nemen. Kunst is belangrijk in een helende omgeving. Kunst kan afleiden, geruststellen, tot nadenken stemmen, vrolijk maken en inspireren.

Beroepsfotograaf Ellen Koelewijn vertaalt haar foto’s in mysterieuze en sferische schilderijen. Deze roepen een sprookjesachtig gevoel op, waardoor je getrokken wordt in de wereld van mystiek.

Ilse Aarsman vindt haar inspiratie onder andere in het landschap. Krachtig neergezet met paletmes en spalter lijkt het alsof het in beweging is. Je moet zoeken naar het beeld, de lucht, de bergen.

Roessingh, Centrum voor Revalidatie
Roessinghsbleekweg 33
7522 AH Enschede
Open: alle dagen 8.00 - 21.00 uur
DAGWORKSHOP BEELDHOUWEN
10 februari 2018

Op deze ijskoude 10de februariochtend vleit de zon haar eerste stralen over het dak van mijn atelier. Als ik aankom, zie ik de grote groene gebladderde poort dankbaar grinniken. Zij wacht.

Mijn tas die op de grond ploft, verbreekt voorgoed de stilte, althans voor vandaag. Gaandeweg vult de ruimte zich met natte neuzen en koude oogjes. Men hangt jassen op spijkers, sjort aan leren schorten en maakt een selectie uit gereedschap. Doende zoeken zij elkaars troost om de vroege kou van zich af te schudden. Terwijl moedertje Douwe Egberts ons in de juiste stand zet, zoekt ieder in de serpentijn om de juiste kei te treffen.

Nu de zonnestralen overwegen om toch maar eens binnen te kijken, hakt, klieft, schuurt en babbelt men er vrolijk op los. Koude oogjes worden warme oogjes, natte neusjes worden stoffige neusjes.

Tegen de middag ontwaar ik op de kopse kant van de tafel, naast het gerasp, een ietwat knorrend geluid. En ja meteen weet ik; het is tijd voor een stevige, hartige Italiaanse minestrone. Geflankeerd door een ondeugende, maar niet mis te verstane Toscaanse rijstschotel.

Terwijl oogjes glanzen, wacht het gereedschap wat verontwaardigd verlaten. Edoch... nu de innerlijke mens is versterkt, gaan deze vrouwen met hernieuwd elan hun werkstukken te lijf.

Het stof, het gekeuvel en het licht verstommen langzaam in de tijd. Waar eerst de gezichten glommen, glimt nu het serpentijn. De dag raakt op zijn eind. Tevreden voegt men sokkels toe en is voldaan en moe. Met de laatste stralen van de dag verdwijnen deze meisjes. Met ieder een eigen schat; zo... dat was dat.

In een leeg en stil lokaal ruim ik wat op. De poort heeft haar warm gegrinnik stilletjes overgedragen aan mijn Tucson, die mijn atelier langzaam maar zeker in rook achter zich laat, op weg naar huis. Het was mooi...

EXPOSITIE BEELDENDE VROUWEN
2 en 3 december 2017 - Kerkje van Persingen
Ans Hendriksen - Liz Schieving - Ilse Aarsman

De expositie in Persingen was een groot succes. Ruim 750 bezoekers mochten we begroeten in het mooie kerkje. De opening door Elisabeth Tuijnman, voormalig burgemeester van Overbetuwe werd vooral druk bezocht. De muziek van Rita Lusing (zang), Joop Koopman (piano) en Rob de Waal (percussie) was een sfeervolle aanvulling op het geheel.

Kerkje van Persingen - Persingensestraat 7 6575 JA Persingen
KUNSTROUTE IN ELST
23 en 24 september 2017 van 11.00 tot 17.00 uur

Voor de derde keer staan de deuren van de ateliers in Elst wagenwijd voor u open. Ook de ateliers aan de Wolfhoeksestraat in Elst heten u van harte welkom. In atelier IABK is naast de schilderijen en beelden van mij ook werk te zien van Ellen Koelewijn.

Atelier IABK - Wolfhoeksestraat 3a, Elst


BEELDHOUWEN IN DE BETUWE

Op zaterdagochtend 2 september 2017 start in mijn atelier in Elst weer de 2-wekelijkse cursus beeldhouwen.

Tijdens de cursus doorloop je het hele beeldhouwtraject. We werken met Braziliaans en Aziatisch speksteen en Serpentijn. Dit zijn relatief zachte steensoorten, die goed te bewerken zijn. Zowel beginners als gevorderden hebben een inspirerende cursus! Als het even kan, werken we buiten op het erf van de mooie monumentale boerderij.

De cursus bestaat uit 6 dagdelen, 2 wekelijks op zaterdag van 9.30 tot 12.00 uur. Iedereen is welkom, met of zonder ervaring. De cursussen gaan het hele jaar door, je kunt dus ook tussentijds instappen! Aanmelden kan door te mailen. Meer info vind je hier.


SCHILDEREN IN DE BETUWE

Op vrijdagmiddag 1 september 2017 start in mijn atelier in Elst weer de cursus schilderen.

De cursus bestaat uit 6 of 12 lessen, wekelijks op vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur. Iedereen is welkom, met of zonder ervaring. De cursus heeft geen vaste startdatum. Je kunt op elk gewenst moment instappen. Daarom werkt ieder met een eigen thema en op eigen tempo.

Meer info vind je hier. Aanmelden kan door te mailen.
IABK
Copyright © 2024
Terug naar de inhoud