Workshops - Ilse Aarsman Beeldende Kunst

Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Atelier - Galerie - Advies - Cursussen
Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Ga naar de inhoud

WorkshopsBEELDHOUWEN IN DE BOURGOGNE
21 T/M 26 JULI 2024

Wil je genieten van een inspirerende beeldhouwweek midden in de natuur van de prachtige Yonne in Frankrijk? Gun jezelf een beeldhouwvakantie in Molesmes. Een klein dorp waar Karel Appel lange tijd woonde in het plaatselijke Château.

Een week vol creativiteit en inspiratie in en om de oude wijnhoeve uit 1881. Je krijgt individuele begeleiding en leert de basis van het beeldhouwen in steen: ontwerp, uitvoering en afwerking. Heb je al ervaring, dan kun je deze week gebruiken om groter te werken of iets nieuws te proberen. Naast het programma is er voldoende ruimte om op eigen gelegenheid iets te ondernemen: wandelen, fietsen, klimmen, bezoek aan Auxerre, de wijnstreek rond Chablis enz. Gastheer Peter zorgt dagelijks voor de heerlijkste lunches.

Alle informatie over deze beeldhouwweek en het inschrijfformulier vind je op Beeldhouwen in de Bourgogne.DAGWORKSHOP BEELDHOUWEN
Zaterdag 31 augustus 2024 - 10.00 tot 16.00 uur

In een dag een beeld in steen maken? Dat kan in deze workshop! Je bent welkom met of zonder ervaring. Iedereen krijgt deskundige en persoonlijke begeleiding. Het atelier is gelegen aan de Rijn. Een inspirerende plek met letterlijk en figuurlijk veel ruimte om mooie dingen te maken.

Deelname aan deze dag beeldhouwen is ideaal om kennis te maken met beeldhouwen. Ook voor gevorderden is het een inspirerende workshop. Na uitleg over gereedschap en technieken ga je aan de slag met een zelfgekozen steen. We werken met Braziliaans en Aziatisch speksteen en Serpentijn. Vervolgens doorloop je alle stadia van ruwe steen tot beeld. Tijdens de laatste fase, het polijsten, komen onvermoede kleuren uit de steen tevoorschijn. Altijd een fantastisch moment. Een spannende ervaring die ongetwijfeld naar meer gaat smaken!

Voor koffie, thee, taart en een heerlijke mediterrane lunch wordt gezorgd. Ook krijg je alle materialen en gereedschappen tot je beschikking, die nodig zijn voor het maken van een beeld. Zelf hoef je dus niets mee te brengen, behalve een gezonde dosis enthousiasme. Als het even kan, werken we buiten in de boomgaard of op het veld achter de boerderij.

Prijs: € 125,= p.p. voor de hele dag, inclusief steen, gebruik van gereedschap, koffie, thee en heerlijke uitgebreide lunch. Aanmelden kan per mail.

SCHILDERLES IN DE BOURGOGNE
1 T/M 6 JUNI 2025

Heb je zin in een creatieve vakantie in de prachtige Franse Bourgogne? Wil je genieten van inspirerende schilderworkshops, heerlijk met je schildersezel midden in de natuur? Gun jezelf dan een schildervakantie in Molesmes, Les Hauts de Forterre. Een pittoresk dorpje waar Karel Appel decennialang woonde in het plaatselijke Château.

Een week vol creativiteit en inspiratie in een wijnhoeve uit 1881. Je krijgt individuele begeleiding, voor elk niveau van beginner tot gevorderde. Elke dag is er veel tijd om te schilderen. Maar er is ook voldoende ruimte om te doen waar je zin in hebt. Gastheer Peter zorgt dagelijks voor een heerlijke lunch.

Alle informatie over deze schilderweek en het inschrijfformulier vind je op Schilderen in de Bourgogne.TEAMUITJE OF FAMILIEDAG?    Er zijn talloze mogelijkheden!

Naast de reguliere schilder- en beeldhouwcursussen is er een ruim aanbod aan workshops voor volwassenen. Deze zijn geschikt als teamuitje, dagje uit met familie, vrijgezellenfeest of een bijzondere activiteit in werk- of privésfeer.

Het programma wordt op maat gemaakt. Voor alle workshops geldt een minimum aantal van zes deelnemers.DAGWORKSHOP BEELDHOUWEN
Data op aanvraag - 10.00 tot 16.00 uur

Deelname aan de Dagworkshop Beeldhouwen is ideaal als kennismaking met beeldhouwen. Ook voor gevorderden is het een inspirerende workshop. Iedere deelnemer wordt persoonlijk in haar of zijn proces begeleid. Je krijgt genoeg aanwijzingen en tips voor een geslaagd resultaat.

Bij mooi weer werken we buiten op het veld of in de boomgaard van de boerderij en wordt de heerlijke lunch geserveerd onder de fruitbomen. Het is een echte verwen-dag! Voor koffie, thee en de lunch wordt gezorgd. Ook wordt voorzien in alle materialen en gereedschappen die nodig zijn voor het maken van een beeld. Zelf hoef je dus niets mee te brengen, behalve een gezonde dosis enthousiasme.

Na uitleg over gereedschap en technieken ga je aan de slag met een zelfgekozen steen. We werken met Braziliaans en Aziatisch speksteen. Vervolgens doorloop je alle stadia van ruwe steen tot beeld. Tijdens de laatste fase, het polijsten, komen onvermoede kleuren uit de steen tevoorschijn. Altijd een fantastisch moment!

Prijs: € 125,= p.p. voor de hele dag, inclusief steen, gebruik van gereedschap, koffie, thee en heerlijke uitgebreide lunch.BEELDHOUW 2 DAAGSE
Data op aanvraag - van 10.00 tot 16.00 uur

Twee dagen beeldhouwen in de Betuwe.
Deelname aan de 2-daagse workshop beeldhouwen is ideaal om kennis te maken met beeldhouwen. Ook voor gevorderden is het een inspirerende workshop.

Na uitleg over gereedschap en technieken ga je aan de slag met een zelfgekozen steen. We werken met Braziliaans en Aziatisch speksteen. Vervolgens doorloop je alle stadia van ruwe steen tot beeld. Tijdens de laatste fase, het polijsten, komen onvermoede kleuren uit de steen tevoorschijn. Altijd een fantastisch moment!Bij mooi weer werken we buiten op het veld of in de boomgaard van de boerderij en wordt de heerlijke Italiaanse lunch geserveerd onder de fruitbomen. . Het zijn echte verwen-dagen! Voor koffie, thee en de lunch wordt gezorgd. Ook wordt voorzien in alle materialen en gereedschappen die nodig zijn voor het maken van een beeld. Zelf hoef je dus niets mee te brengen, behalve een gezonde dosis enthousiasme.

Prijs
€ 240,00 p.p. incl. steen, gebruik van gereedschap, koffie, thee en 2 x heerlijke uitgebreide lunch.IABK
Copyright © 2024
Terug naar de inhoud