Schilderen in de Bourgogne - Ilse Aarsman Beeldende Kunst

Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Atelier - Galerie - Advies - Cursussen
Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Ga naar de inhoud

Schilderen in de BourgogneSCHILDERLES IN DE BOURGOGNE - 12 T/M 17 MEI 2024
Een creatieve en inspirerende schildervakantie op een prachtige plek in Frankrijk.


Heb je zin in een creatieve vakantie in de prachtige Franse Bourgogne? Wil je genieten van inspirerende schilderworkshops, heerlijk met je schilderezel midden in de natuur? Gun jezelf dan een schildervakantie in Molesmes, Les Hauts de Forterre. Een pittoresk dorpje  waar de Nederlandse kunstenaar Karel Appel decennialang woonde in het plaatselijke Château Molesmes.

Een week vol creativiteit en inspiratie in een oude wijnhoeve uit 1881. Je krijgt individuele begeleiding, voor elk niveau van beginner tot gevorderde. De schildergroep bestaat uit maximaal 8 personen. Elke dag is er veel tijd om te schilderen. Naast het programma is er voldoende ruimte om te doen waar je zin in hebt. Gastheer Peter zorgt dagelijks voor een heerlijke lunch.

Programma

Zondag 12 mei 2024
16.00 - 18.00 uur   Kennismaking met aperitief. Uitleg programma.

Maandag 13 t/m 17 mei 2024
10.00 – 13.00 uur   Schilderworkshop
Elke dag wordt geschilderd naar een ander thema. De omgeving van Molesmes biedt prachtige schilderachtige plekken, zonnebloem- en korenvelden, wijngaarden en kersenboomgaarden.  Bij droog weer werken we buiten. Als het weer minder is, werken we in het mooie, ruime atelier in de wijnhoeve.
13.00 – 14.00 uur   Lunch
14.00 – 14.30 uur   Bespreking van het werk van die dag

De middag is naar eigen wens in te vullen. Je kunt vrij schilderen onder begeleiding van Ilse Aarsman. Zij blijft de middag in de buurt. Je kunt ook op eigen gelegenheid iets ondernemen: wandelen, fietsen, klimmen, een bezoek aan Auxerre, Château-Fort de Druyes, Château Faubourg, de wijnstreek rond Chablis enz.


Vrijdag 17 mei 2024
16.30 – 18.30 uur   Expositie
Feestelijke afsluiting van de schilderweek met een expositie voor onszelf en voor belangstellenden uit Molesmes.Prijs per persoon € 395,=

Inbegrepen
  • Vijf dagen schilderles met persoonlijke begeleiding.
  • Gebruik van gereedschap, basismateriaal en papier.
  • Gebruik van veldezel.
  • Aperitief bij kennismaking op zondag.
  • Koffie, thee, water.
  • 5 x lunch, inclusief wijn, vruchtensap en water.

Medereizigers die de cursus niet volgen, kunnen zich inschrijven voor de lunch à € 15,= p.p.

Niet inbegrepen
  • Gebruik van acrylverf mogelijk voor een meerprijs van € 25,=.
  • Schilderdoeken zijn verkrijgbaar in het atelier.
  • Vervoer van/naar Molesmes. Afstand vanaf Arnhem 671 km.
  • Logies, ontbijt en diner.Er is een ruime keuze aan hotels, chambres d’hotes en campings in de buurt.
Een aantal suggesties:

Fotoimpressie schilderreis 2023

SCHILDERLES IN DE BOURGOGNE 2023
Het was weer een geweldige, creatieve en inspirerende schildervakantie op onze prachtige plek in Frankrijk.

Thema van de eerste dag van de schilderweek Bourgogne: 3 kleuren, 3 penselen, 3 minuten. De nevelen van de ochtend gaven prachtige kleuren in het landschap. En nadat de zon doorbrak werden de groenen nog krachtiger van fris heldergroen tot donkere mosachtige tinten.

De onverwachte mist op de tweede dag zorgde voor verandering van decor. Vincent van Gogh was de inspiratie in de beschutting van het sfeervolle atelier. Wat een prachtige schilderijen zijn er gemaakt.

Molesmes was het decor voor de derde schilderdag in de stijl van Claude Monet. Waar de wind ons soms parten speelde, bracht het dal met heuvels, schapen en prachtige wolkenluchten weer veel inspiratie.

Op dag 4 van de schilderweek scheen de zon over irissen en appelbloesems in Coulanges la Vineuse. Een stadje tussen wijn- en boomgaarden. De hedendaagse impressionist Georges Hosotte uit het nabijgelegen wijnstadje Irancy was onze inspiratie. Ware explosies van kleuren.

Op de zonnige laatste dag had Ellen de hoofdrol in het thema 'Renoir' in pastelkrijt. Voor sommigen een hele nieuwe ervaring, schilderen met krijt.

En toen was de week om...  Wat hebben we een geweldige schilderweek gehad! Mooi en vooral verrassend om te zien wat er in een week allemaal is gecreëerd. Erg leuk dat ook Fransen uit de buurt de tentoonstelling bezochten! Schilders bedankt voor een onvergetelijke week. Misschien tot volgend jaar in Molesmes!

Alle informatie over de schilderreis van 12 tot 17 mei 2024 vind je op Schilderen in de Bourgogne. Voor vragen kun je altijd contact opnemen per mail.Fotoimpressie schilderreis 2022REALISATIE ATELIER MOLESMES 2021

Er wordt tijdens de schilderweek zoveel mogelijk buiten geschilderd en gegeten. Maar als dat niet kan, is er het grote atelier in de oude wijnhoeve.

Begin november hebben we weer hard gewerkt om er een comfortabele en sfeervolle ruimte van te maken. Er zitten al heel wat uurtjes in, maar wat wordt het mooi!

HET GEZICHT VAN APPEL

Karel Appel woonde jarenlang in het Chateau in Molesmes. Dit prachtige boek geeft veel inspiratie voor een van de thema's in de schilderweek.Docent
Ilse Aarsman volgde haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, daar is de liefde voor het model schilderen ontstaan. Vrouwen voeren de boventoon op de vaak grote doeken. Het recente werk maakte zij tijdens reizen door de Alpen, Toscane en de Bourgogne. Ze exposeert regelmatig in Nederland en Frankrijk.

Ilse Aarsman woont en werkt in een prachtig gelegen boerderij aan de Rijn bij Driel (tussen Arnhem en Nijmegen). In de Franse Bourgogne heeft zij een tweede atelier in een oude Franse wijnhoeve uit 1881. Zij geeft haar liefde voor beeldende kunst graag door aan anderen. Dit doet ze door middel van cursussen, workshops en bedrijfsuitjes in Nederland en Frankrijk. In haar atelier in de Bourgogne geeft ze ieder jaar een schilderweek en een beeldhouwweek.

Voor vragen over deze schilderreis kun je altijd contact opnemen per mail.
Aanmelden kan via het Inschrijfformulier.
IABK
Copyright © 2024
Terug naar de inhoud