Schilderen in de Bourgogne - Ilse Aarsman Beeldende Kunst

Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Atelier - Galerie
Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Ga naar de inhoud

Schilderen in de BourgogneSCHILDERLES IN DE BOURGOGNE - 29 MEI T/M 3 JUNI 2022
Een creatieve en inspirerende schildervakantie op een prachtige plek in Frankrijk.Heb je zin in een creatieve vakantie in de prachtige Franse Bourgogne? Wil je genieten van inspirerende schilderworkshops, heerlijk met je schilderezel midden in de natuur? Gun jezelf dan een schildervakantie in Molesmes, Les Hauts de Forterre. Een pittoresk dorpje  waar de Nederlandse kunstenaar Karel Appel decennialang woonde in het plaatselijke Château Molesmes.

Een week vol creativiteit en inspiratie in een oude wijnhoeve uit 1881. Je krijgt individuele begeleiding, voor elk niveau van beginner tot gevorderde. De schildergroep bestaat uit maximaal 8 personen. Elke dag is er veel tijd om te schilderen. Naast het programma is er voldoende ruimte om te doen waar je zin in hebt. Gastheer Peter zorgt dagelijks voor de heerlijkste lunches en diners.

Programma

Zondag 29 mei 2022
16.00 - 18.00 uur      Kennismaking met aperitief. Uitleg programma.

Maandag 30 mei t/m vrijdag 3 juni 2022
10.00 – 13.00 uur      Schilderworkshop
Elke dag wordt geschilderd naar een ander thema. De omgeving van Molesmes biedt prachtige schilderachtige plekken, zonnebloem- en korenvelden, wijngaarden en kersenboomgaarden.  Bij droog weer werken we buiten. Als het weer minder is, werken we in het mooie, ruime atelier in de wijnhoeve.
13.00 – 14.00 uur      Lunch
De middag is naar eigen wens in te vullen. Je kunt vrij schilderen onder begeleiding van Ilse Aarsman. Zij blijft de middag in de buurt. Je kunt ook op eigen gelegenheid iets ondernemen: wandelen, fietsen, klimmen, een bezoek aan Auxerre, Château-Fort de Druyes, Château Faubourg, de wijnstreek rond Chablis enz.
18.00 – 18.30 uur      Bespreking van het werk van die dag
18.30 - 21.00 uur       Table d’hotes
Voor het uitgebreide driegangendiner kun je je elke dag inschrijven. Prijs: € 30,= inclusief wijn.

Vrijdag 3 juni 2022
16.30 – 18.30 uur      Expositie
Feestelijke afsluiting van de schilderweek met een expositie voor onszelf en voor belangstellenden uit Molesmes.Prijs per persoon € 395,=

Inbegrepen
  • Vijf dagen schilderles met persoonlijke begeleiding.
  • Gebruik van gereedschap, basismateriaal en papier.
  • Gebruik van veldezel.
  • Aperitief bij kennismaking op zondag.
  • Koffie, thee, water.
  • 5 x lunch, inclusief wijn, vruchtensap en water.

Medereizigers die de cursus niet volgen, kunnen zich inschrijven voor de lunch à € 15,= en/of het uitgebreide driegangendiner à € 30,=.

Niet inbegrepen
  • Gebruik van acrylverf mogelijk voor een meerprijs van € 25,=.
  • Schilderdoeken zijn verkrijgbaar in het atelier.
  • Vervoer van/naar Molesmes. Afstand vanaf Arnhem 671 km.
  • Logies, ontbijt en diner.Er is een ruime keuze aan hotels, chambres d’hotes en campings in de buurt.
Een aantal suggesties:


REALISATIE ATELIER MOLESMES

Er wordt tijdens de schilderweek zoveel mogelijk buiten geschilderd en gegeten. Maar als dat niet kan, is er het grote atelier in de oude wijnhoeve.

Begin november hebben we weer hard gewerkt om er een comfortabele en sfeervolle ruimte van te maken. Er zitten al heel wat uurtjes in, maar wat wordt het mooi!HET GEZICHT VAN APPEL

Karel Appel woonde jarenlang in het Chateau in Molesmes. Dit prachtige boek geeft veel inspiratie voor een van de thema's in de schilderweek van 29 mei t/m 3 juni '22 in Molesmes.Docent

Ilse Aarsman volgde haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, daar is de liefde voor het model schilderen ontstaan. Vrouwen voeren de boventoon op de vaak grote doeken. Het recente werk maakte zij tijdens reizen door de Alpen, Toscane en de Bourgogne.
 
In haar atelier in een prachtig gelegen monumentale boerderij in Elst (Gld.) geeft zij cursussen schilderen en beeldhouwen.


Voor vragen over deze schilderreis kun je altijd contact opnemen per mail.
Aanmelden kan via het Inschrijfformulier.

IABK
Copyright © 2021
Ilse Aarsman
Terug naar de inhoud