Nieuws - Ilse Aarsman Beeldende Kunst

Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Atelier - Galerie - Advies - Cursussen
Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Ga naar de inhoud

Nieuws

CURSISTEN EXPOSITIE - 1 JUNI T/M 28 AUGUSTUS 2024

Cursisten van Atelier Ilse Aarsman exposeren deze zomer hun werk in MFC ’t Knooppunt in Valburg.

Treed binnen in een wereld van kleur, vorm en expressie, waar elke penseelstreek en elke beitelbeweging een verhaal vertelt. Van levendige landschappen tot gedurfde abstracties, de cursisten hebben hun creativiteit laten bloeien onder begeleiding van Ilse Aarsman.

Voor de expositie in Valburg is een selectie gemaakt van ruim dertig kunstwerken. Kom en bewonder deze werken die zijn ontstaan uit passie, toewijding en de liefde voor kunst.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op deze bijzondere expositie van 1 juni tot 28 augustus 2024. Toegang is gratis.ZICHT OP DOORWERTH, 2024
Olie op doek
3.00 x 1.20 m

Voor #Elektroraad in Ede heb ik een groot drieluik geschilderd van de Uiterwaarden van de Rijn bij Driel.

Het was een enorm plezier om hier aan te werken.

Dank Peter Treffers en Elektroraad voor deze mooie opdracht! Ik wens jullie en jullie cursisten veel genoegen bij het zien van de schilderijen.TEAMUITJE TANDARTSPRAKTIJK

De tandarts vroeg een teamuitje te kiezen. Dan is een beeldhouwworkshop wel een hele mond vol...
De deelnemers hebben hun tanden erin gezet.

Het was even doorbijten, maar het resultaat waren elf prachtige gepolijste kunstwerken!

BEELDHOUWEN IN DE VOORJAARSVAKANTIE

Een mooie beestenboel en een vrouwengezicht waren de resultaten van de workshop beeldhouwen in de voorjaarsvakantie!

Met Eke, Minne, Julie, Noor en Tanja.
Bedankt voor de gezelligheid meiden! 😊


NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2024
Een jaar vol energie!

De eerste nieuwsbrief van 2024 is uit. De volledige focus op mijn eigen bedrijf en het creatieve vak geeft enorm veel energie voor nieuwe activiteiten. De cursussen, workshops en bedrijfsuitjes lopen goed. De aanmeldingen voor de schilderweek en beeldhouwweek in Frankrijk komen al weer binnen en voor Park Lingezegen werk ik aan mooie projecten.

Verder ben ik veel aan het schilderen. In opdracht van Elektroraad in Ede maak ik een groot drieluik en ik bereid me voor op mooie exposities in binnen- en buitenland.
Ik hoop je gauw te zien in Driel of in de Bourgogne.

Blijf op de hoogte van nieuws, nieuwe exposities en interessante workshops. Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
KUNSTENDAG OP HET VAN LODENSTEIN COLLEGE

Dinsdag 6 februari gaf ik twee workshops speksteen bewerken aan de enthousiaste 4 HAVO leerlingen van het Van Lodenstein College in Kesteren.

Wat was het een leuke dag en wat een creatieve speksteen hangers gingen mee naar huis!
KERST 2023

2023 was een enerverend jaar, waarin ik besloot om mijn baan als beleidsadviseur Kunst, Cultuur en Erfgoed bij de gemeente Overbetuwe op te zeggen en mij volledig te richten op mijn eigen bedrijf. De cursussen en bedrijfsuitjes lopen goed, de aanmeldingen voor de schilderweek en beeldhouwweek in Frankrijk komen al weer binnen en voor Park Lingezegen werk ik aan een paar mooie projecten.

Ik ben ook veel aan het schilderen. In opdracht maak ik een groot drieluik en ik bereid me voor op mooie exposities in binnen- en buitenland.

Ik kijk uit naar het nieuwe jaar en wens een ieder mooie dagen en Licht, Liefde en Inspiratie voor 2024! 🌟

WORKSHOP BEELDHOUWEN 25 NOVEMBER 2023

Als je aan het beeldhouwen bent, denk je even nergens aan en ben je los van alles.
Dit was een van de reacties bij de dagworkshop beeldhouwen.

De volgende workshop beeldhouwen is gepland op zaterdag 2 maart 2024. Kijk bij workshops voor alle informatie.
WORKSHOP MODEL

Model schilderen lijkt een uitdaging. Maar door goed te kijken, leer je het menselijk lichaam en de verhoudingen steeds beter kennen.

Wat een geweldige en ontspannen sfeer bij de workshop schilderen naar model op 12 november jl., met mooie mensen en mooie resultaten.

Zaterdag 13 april is er weer een dagworkshop schilderen naar model. Je kunt je nu al aanmelden.WORKSHOP KUNSTKOE

Met een atelier in de oude koeienstal kon een workshop KunstKoe niet ontbreken.
Papier Maché koeien werden in verschillende thema's beschilderd. Zo waren er koeien in Caribische, Afrikaanse en Hollandse sferen. Ook werd er geschilderd op doek.

WORKSHOP BEELDHOUWEN

Dat was nog eens een leuke verrassing! Bernd kreeg een workshop beeldhouwen cadeau als bedankje voor zijn hulp aan familie.

Naast de reguliere cursussen is er een ruim aanbod aan workshops die geschikt zijn als teamuitje, dagje uit met familie of een ander bijzonder activiteit in werk- of privé sfeer. Het programma wordt altijd op maat gemaakt. Kijk bij Workshops voor de mogelijkheden.


OPENING SEIZOEN

De opening van het seizoen was meteen een groot succes tijdens de Zomerworkshop Beeldhouwen op 19 augustus.

Zeven enthousiaste beeldhouwers maakten in één dag een prachtig beeldhouwwerk.

Ook zin in beeldhouwen?
Schrijf je in voor een cursus of workshop.SCHILDEREN IN DE UITERWAARDEN 7 EN 8 JULI 2023

Wat waren het inspirerende en prachtige dagen aan de oevers van de Rijn. Schilderen op 100 meter afstand van het atelier.
Zaterdag 27 en zondag 28 april 2024 organiseren we weer een Tweedaagse 'Schilderen in en om de Uiterwaarden'. Meer informatie vind je bij Workshops.SEIZOENSAFSLUITING CURSUS BEELDHOUWEN

De laatste les van dit seizoen namen de beeldhouwers een selectie van hun werk mee. Letterlijk en figuurlijk een mooi beeld van alle vorderingen!

Wil je ook beeldhouwen? Er zijn cursussen op woensdagmiddag en zaterdochtend. Alle informatie vind je hier.

WORKSHOP MODEL SCHILDEREN 10 JUNI 2023

Eén model, acht cursisten, dat waren de hoofdingrediënten voor een geslaagde schilderdag op zaterdag 10 juni!

Ook een workshop model schilderen volgen? Op 2 september zijn er nog een paar plaatsen vrij.

Meer informatie vind je hier.

SCHILDERLES IN DE BOURGOGNE 2023
Het was weer een geweldige, creatieve en inspirerende schildervakantie op onze prachtige plek in Frankrijk.

Thema van de eerste dag van de schilderweek Bourgogne: 3 kleuren, 3 penselen, 3 minuten. De nevelen van de ochtend gaven prachtige kleuren in het landschap. En nadat de zon doorbrak werden de groenen nog krachtiger van fris heldergroen tot donkere mosachtige tinten.

De onverwachte mist op de tweede dag zorgde voor verandering van decor. Vincent van Gogh was de inspiratie in de beschutting van het sfeervolle atelier. Wat een prachtige schilderijen zijn er gemaakt.

Molesmes was het decor voor de derde schilderdag in de stijl van Claude Monet. Waar de wind ons soms parten speelde, bracht het dal met heuvels, schapen en prachtige wolkenluchten weer veel inspiratie.

Op dag 4 van de schilderweek scheen de zon over irissen en appelbloesems in Coulanges la Vineuse. Een stadje tussen wijn- en boomgaarden. De hedendaagse impressionist Georges Hosotte uit het nabijgelegen wijnstadje Irancy was onze inspiratie. Ware explosies van kleuren.

Op de zonnige laatste dag had Ellen de hoofdrol in het thema 'Renoir' in pastelkrijt. Voor sommigen een hele nieuwe ervaring, schilderen met krijt.

En toen was de week om...  Wat hebben we een geweldige schilderweek gehad! Mooi en vooral verrassend om te zien wat er in een week allemaal is gecreëerd. Erg leuk dat ook Fransen uit de buurt de tentoonstelling bezochten! Schilders bedankt voor een onvergetelijke week. Misschien tot volgend jaar in Molesmes!

Alle informatie over de schilderreis van 12 tot 17 mei 2024 vind je op Schilderen in de Bourgogne. Voor vragen kun je altijd contact opnemen per mail.
DAGWORKSHOP MODEL SCHILDEREN
Zaterdag 2 september 2023
10.00 tot 16.00 uur

Model schilderen lijkt een uitdaging, Maar door goed te kijken, leer je het menselijk lichaam en de verhoudingen steeds beter kennen. Iedere deelnemer wordt persoonlijk in haar of zijn proces begeleid. Je krijgt genoeg aanwijzingen en tips voor een geslaagd resultaat.

Na ontvangst met koffie, thee en taart, bestaat de ochtend uit een aantal korte standen van het model, waarbij je meerdere schetsen maakt. 's Middags werk je aan een langere stand voor het uiteindelijke schilderij.

Het is een echte verwen-dag. Bij mooi weer wordt de heerlijke Italiaanse lunch buiten geserveerd op het erf van de boerderij. Ook krijg je alle materialen die nodig zijn voor het maken van je schilderij. Zelf hoef je dus niets mee te brengen.
Prijs: € 110,= voor de hele dag, inclusief alle materialen, koffie, thee, taart en de heerlijke lunch.

Aanmelden kan per mail.Beeldhouw 1 - 2 - 3 daagse

Wat hebben we genoten van de Beeldhouw 1-2-3 daagse op 27, 28 en 29 april. Het was geweldig om met deze enthousiaste vrouwen te genieten van een gemeenschappelijke passie. Altijd weer bijzonder om te zien hoe zij van een stuk steen een heel verhaal kunnen maken.

Ik kijk uit naar de Workshop Schilderen in de Uiterwaarden op 7 en 8 juli.
Meer informatie op hier.
WORKSHOP BEELDHOUWEN
Zaterdag 25 maart 2023

Het was een workshop beeldhouwen met een extra feestelijk tintje. Twee workshoppers kregen het cadeau. Dat is nog eens een leuk verjaardagscadeau!EXPOSITIE | HEALING ENVIRONMENT
23 januari 2023 tot 16 april 2023

Therapeuticum Aquamarijn Arnhem

De expositie “Healing Environment” bestaat uit aan de natuur gerelateerde onderwerpen. De schilderijen zorgen ervoor, dat gedachten een andere wending kunnen nemen. Kunst is belangrijk in een helende omgeving. Kunst kan afleiden, geruststellen, tot nadenken stemmen, vrolijk maken en inspireren.

Ilse Aarsman vindt haar inspiratie in de prachtige Hollandse luchten, maar ook in reizen naar Toscane en de Bourgogne. Krachtig neergezet met een losse toets, lijkt het alsof het landschap in beweging is. De landschappelijke taferelen appelleren aan de verbeelding van de toeschouwer. Je moet zoeken naar het beeld, de lucht, de bergen.

Therapeuticum Aquamarijn
Onder de Linden 21-9
6822 KG Arnhem

TEAMBUILDING - TEAM BELEID FYSIEK GEMEENTE OVERBETUWE
24 november 2022

Dit was echt ontspanning! Het maakt ook zo lekker je hoofd leeg. Twee reacties tijdens het teamuitje van Beleid Fysiek van Overbetuwe.

Op een zonnige en gezellige middag beeldhouwen, ontstonden fraaie beelden uit een onvermoede creativiteit. Waar in het begin nog enige scepsis was over de persoonlijke aanleg, was daar tijdens de nabespreking geen spoor meer van te bekennen.

Op zoek naar een teamuitje? Kijk dan bij workshops voor alle mogelijkheden. Iedere workshop wordt op maat gemaakt.
SCHILDEREN IN DE BOURGOGNE - 22 MEI T/M 26 MEI 2023
Een creatieve en inspirerende schildervakantie op een prachtige plek in Frankrijk.

Heb je zin in een creatieve vakantie in de prachtige Franse Bourgogne? Wil je genieten van inspirerende schilderworkshops, heerlijk met je schildersezel midden in de natuur? Gun jezelf dan een schildervakantie in Molesmes, Les Hauts de Forterre. Een pittoresk dorpje waar de Nederlandse kunstenaar Karel Appel decennialang woonde in het plaatselijke Château Molesmes.

Een week vol creativiteit en inspiratie in een oude wijnhoeve uit 1881. Je krijgt individuele begeleiding, voor elk niveau van beginner tot gevorderde. De schildergroep bestaat uit maximaal 8 personen. Elke dag is er veel tijd om te schilderen. Naast het programma is er voldoende ruimte om te doen waar je zin in hebt. Gastheer Peter zorgt dagelijks voor de heerlijkste lunches.

Prijs per persoon € 395,=
Inbegrepen
- 5 dagen schilderles
- Persoonlijke begeleiding
- Gebruik gereedschap en veldezel
- Basismaterialen
- Aperitief bij kennismaking op zondag
- Koffie, thee, fris
- 5 x lunch, incl. wijn, vruchtensap en water

Medereizigers die de cursus niet volgen, kunnen zich inschrijven voor de lunch à € 15,=.
Alle informatie vind je op Schilderen in de Bourgogne.
WE GAAN VERHUIZEN!
Vanaf september vind je het atelier op een prachtige en inspirerende plek aan de Rijn tussen Driel en Heteren.

Er moet nog heel veel gebeuren voordat het atelier helemaal klaar is. Tot die tijd worden de cursussen en workshops gehouden in de oude koeienstal. Vijf jaar geleden stond hier nog zwartbont vee.

Er kan ook heerlijk buiten gewerkt worden op ons terrein van ruim 8.500 m². Hoe inspirerend is het om te schilderen of beeldhouwen tussen de fruitbomen in de boomgaard, in de wei langs de dijk of met het zicht op de altijd voortstromende Rijn.

Voor vragen over cursussen of workshops op maat kun je contact opnemen per mail.

Tot ziens aan de Noordhoeksestraat 2 in Driel!


In de rubriek Betuwe in Business in De Gelderlander van 29 juni 2022 stond een erg leuk artikel van Rob van der Velden over alle nieuwe ontwikkelingen.BEELDHOUWEN IN DE BETUWE
IN HET NIEUWE ATELIER!

WORKSHOP BEELDHOUWEN
Zaterdag 17 september 2022 - 10.00 tot 16.00 uur

Deelname aan de workshop beeldhouwen is ideaal om kennis te maken met beeldhouwen. Ook voor gevorderden is het een inspirerende workshop. Leuk als vriend(inn)en-uitje of familie-activiteit!

Na uitleg over gereedschap en technieken ga je aan de slag met een zelfgekozen steen. We werken met Braziliaans en Aziatisch speksteen en serpentijn. Vervolgens doorloop je alle stadia van ruwe steen tot beeld. Tijdens de laatste fase, het polijsten, komen onvermoede kleuren uit de steen tevoorschijn. Altijd een fantastisch moment. Een spannende ervaring die ongetwijfeld naar meer gaat smaken!

Het is een echte verwen-dag. Voor koffie, thee en de Italiaanse lunch wordt gezorgd. Ook wordt voorzien in alle materialen en gereedschappen die nodig zijn voor het maken van een beeld. Zelf hoef je dus niets mee te brengen, behalve een gezonde dosis enthousiasme.

Bij mooi weer werken we buiten in de boomgaard.

Prijs: € 95,= p.p. inclusief steen, gebruik van gereedschap, koffie, thee en uitgebreide lunch.


Atelier Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Noordhoeksestraat 2
6665 LE DRIEL

Aanmelden kan per mail.


SCHILDERLES IN DE BOURGOGNE - 29 MEI T/M 3 JUNI 2022
Een creatieve en inspirerende schildervakantie op een prachtige plek in Frankrijk.

Heb je zin in een creatieve vakantie in de prachtige Franse Bourgogne? Wil je genieten van inspirerende schilderworkshops, heerlijk met je schilderezel midden in de natuur? Gun jezelf dan een schildervakantie in Molesmes, Les Hauts de Forterre. Een pittoresk dorpje  waar de Nederlandse kunstenaar Karel Appel decennialang woonde in het plaatselijke Château Molesmes.

Een week vol creativiteit en inspiratie in een oude wijnhoeve uit 1881. Je krijgt individuele begeleiding, voor elk niveau van beginner tot gevorderde. De schildergroep bestaat uit maximaal 8 personen. Elke dag is er veel tijd om te schilderen. Naast het programma is er voldoende ruimte om te doen waar je zin in hebt. Gastheer Peter zorgt dagelijks voor de heerlijkste lunches en diners.

Alle informatie over deze schilderreis vind je op Schilderen in de Bourgogne. Voor vragen kun je altijd contact opnemen per mail.DAGWORKSHOP BEELDHOUWEN IN SPEKSTEEN

Zaterdag 9 april 2022 - 10.00 - 16.00 uur

Het mag weer,... Beeldhouwen in de Betuwe!

Deze dagworkshop is ideaal als kennismaking met beeldhouwen. Ook voor gevorderden is het een inspirerende workshop. Leuk als vriend(inn)en-uitje of familie-activiteit!

Het is een echte verwen-dag. Voor koffie, thee en de Italiaanse lunch wordt gezorgd. Ook wordt voorzien in alle materialen en gereedschappen, die nodig zijn voor het maken van een beeld. Zelf hoef je dus niets mee te brengen, behalve een gezonde dosis enthousiasme.

Na uitleg over gereedschap en technieken ga je aan de slag met een zelfgekozen steen. We werken met Braziliaans en Aziatisch speksteen en Serpentijn. Vervolgens doorloop je alle stadia van ruwe steen tot beeld. Tijdens de laatste fase, het polijsten, komen onvermoede kleuren uit de steen tevoorschijn. Altijd een fantastisch moment. Een spannende ervaring die ongetwijfeld naar meer gaat smaken!

We werken volgens de op dat moment geldende corona maatregelen.

Prijs: € 95,= voor de hele dag, inclusief steen, gebruik van gereedschap, koffie, thee en heerlijke uitgebreide lunch.

Aanmelden kan per mail.

EXPOSITIE KERKJE VAN PERSINGEN - 9 en 10 oktober 2021
Schilderijen - Beelden - Edelsmeden - Brons

Zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021
Vier kunstenaars tonen hun kunst in het kerkje van Persingen.

Ilse Aarsman - schilderijen
Voor deze expositie waren de Hollandse luchten de inspiratie. Krachtig neergezet met een losse toets, lijkt het alsof de lucht in beweging is. De schilderijen appelleren aan de verbeelding van de toeschouwer. Het werk neigt zelfs naar volledige abstractie. Ook het vrouwelijk naakt is een terugkerend thema. Ilse Aarsman geeft cursussen schilderen en beeldhouwen in haar atelier in Elst, Overbetuwe. www.ilseaarsman.nl

Liz Schieving – brons en edelsmeden
Thema’s zijn vooral mens en dier: het vertellen van hun ‘verhalen’ door ze vorm te geven in beelden, die ook in brons worden uitgewerkt. Voor haar sieraden laat Liz Schieving zich inspireren door uiteenlopende vormen en stijlen. Ze werkt niet alleen met zilver maar combineert dit vaak ook met hout, kunststof of emaille. Liz maakt vrij werk en werkt ook in opdracht; het is boeiend om samen de opdracht te formuleren. www.lizschieving.nl

Ans Hendriksen – beelden
Vrouwenbeelden in chamotte klei, grof of fijn en bij voorkeur met zwarte klei. Voor Ans Hendriksen is het een uitdaging te zoeken naar de grenzen van wat haalbaar is. Deze worden steeds verlegd, de uitdagingen eveneens. Momenteel is Ans op zoek naar de interactie. Een boodschap overbrengen, iets uitstralen; twee of meer beelden samen geven dit mooi weer. Soms willen mensen iets speciaals, dat kan in opdracht. Sinds 2020 heeft Ans een nieuw atelier "KleiGoed" in Molenhoek. www.anshendriksen.net

Ellen Koelewijn - schilderijen
Beroepsfotograaf Ellen Koelewijn vertaalt haar foto’s in mysterieuze en sferische schilderijen. Deze roepen een sprookjesachtig gevoel op, waardoor je getrokken wordt in de wereld van mystiek. Schilderen doet zij op gevoel. Ellen wordt beïnvloed door stemmingen, de natuur en emoties om haar heen. Als Ellen schildert is zij één met haar gevoelens en gedachten. www.expressionelle.nl


DAGWORKSHOP BEELDHOUWEN IN SPEKSTEEN

Zaterdag 5 juni 2021 - 10.00 - 16.00 uur

Het mag weer,... Beeldhouwen in de Betuwe!

Deze dagworkshop is ideaal als kennismaking met beeldhouwen. Ook voor gevorderden is het een inspirerende workshop. Leuk als vriend(inn)en-uitje of familie-activiteit!

Het is een echte verwen-dag. Voor koffie, thee en de Italiaanse lunch wordt gezorgd. Ook wordt voorzien in alle materialen en gereedschappen, die nodig zijn voor het maken van een beeld. Zelf hoef je dus niets mee te brengen, behalve een gezonde dosis enthousiasme.

Na uitleg over gereedschap en technieken ga je aan de slag met een zelfgekozen steen. We werken met Braziliaans en Aziatisch speksteen en Serpentijn. Vervolgens doorloop je alle stadia van ruwe steen tot beeld. Tijdens de laatste fase, het polijsten, komen onvermoede kleuren uit de steen tevoorschijn. Altijd een fantastisch moment. Een spannende ervaring die ongetwijfeld naar meer gaat smaken!

In verband met de corona maatregelen werken we buiten op 1.5 m. afstand op het erf van de prachtige monumentale boerderij.

Prijs: € 95,= voor de hele dag, inclusief steen, gebruik van gereedschap, koffie, thee en heerlijke uitgebreide lunch.

Aanmelden kan per mail.
EXPOSITIE - HEALING ENVIRONMENT
HUISARTSENPRAKTIJK DE ZUILING - ELST

20 april tot 1 september 2021

De expositie “Healing Environment” bestaat uit aan de natuur gerelateerde onderwerpen. De schilderijen zorgen ervoor, dat gedachten een andere wending kunnen nemen. Kunst is belangrijk in een helende omgeving. Kunst kan afleiden, geruststellen, tot nadenken stemmen, vrolijk maken en inspireren. Ilse Aarsman vindt haar inspiratie in reizen naar de Alpen en Toscane. Krachtig neergezet met een losse toets, lijkt het alsof het landschap in beweging is. De landschappelijke taferelen appelleren aan de verbeelding van de toeschouwer. Een aantal werken neigt zelfs naar volledige abstractie. Je moet zoeken naar het beeld, de lucht, de bergen.

Huisartsenpraktijk De Zuiling
De Kist 70C, 6661 ZJ ElstBACK TO MY ROOTS

16 januari 2021 - Nu de cursussen niet doorgaan door COVID19 is er meer tijd om zelf te schilderen. Snelle modelschets in olieverf.
LEEG ATELIER

18 december 2020 - Vandaag een leeg atelier, rare gewaarwording zo vlak voor kerst... Veel cursisten hebben hun werk opgehaald, om er thuis verder mee aan de slag te gaan. Schilderen en beeldhouwen zijn heerlijke en  ontspannende activiteiten tijdens de lockdown.

Ik wens iedereen, ondanks alle beperkingen, een mooie kerst en jaarwisseling. Veel gezondheid en creativiteit voor het nieuwe jaar.  We zien elkaar in 2021 en maken er een prachtig jaar van!
SAN GIMIGNANO

7 oktober 2020 - Terug van een geweldige schilderweek in Toscane. Met mooie mensen en prachtig weer.

Uit mijn comfortzone gegaan, veel geleerd en inspiratie opgedaan.FRIESLAND

29 juli 2020 - Heerlijke week gehad in Friesland. De mooiste  luchten  'en plein air ' geschilderd.
SECRETARESSEDAG RIJNSTATE

18 juli 2020 - Gelukkig kunnen de workshops corona-proof doorgaan. Zaterdag 18 juli 2020 was er een workshop 'schilderen als Picasso' voor de secretaresses van Rijnstate. Het was een creatieve en  gezellige dag. Sommige collega's hadden elkaar al 5 maanden niet live gezien. Heerlijk om dan in de buitenlucht creatief met elkaar bezig te zijn en onder het genot van een mediterrane lunch weer helemaal bij te praten.
LAATSTE KUNSTKLAS

Vrijdag 17 juli 2020 was de aller- allerlaatste les van de Kunstklas. Wat hebben de kinderen mij verrast. Ze hebben een prachtig boek gemaakt met foto's van alle kunstwerken, die ze gemaakt hebben in de afgelopen 7 jaar. Het heeft me echt ontroerd.
Dankjewel lieve Anne H., Ilse, Anne v.S., Siti, Adinda, Julian, Dio,  Stender en Samuel. Ik zal jullie missen!

Gelukkig heb ik goede opvolgers gevonden. De KunstKlas wordt voortgezet door Joke van Hoeven en Els Mathijssen bij Creatief Collectief Elst.

DAGWORKSHOP BEELDHOUWEN IN SPEKSTEEN

Zaterdag 4 juli 2020 10.00 - 16.00 uur en zaterdag 29 augustus 2020 10.00 - 16.00 UURHet mag weer! Beeldhouwen in de Betuwse buitenlucht!

Deze dagworkshop is ideaal als kennismaking met beeldhouwen. Ook voor gevorderden is het een inspirerende workshop. Leuk als vriend(inn)en-uitje of familie-activiteit!

Het is een echte verwen-dag. Voor koffie, thee en de Italiaanse lunch wordt gezorgd. Ook wordt voorzien in alle materialen en gereedschappen, die nodig zijn voor het maken van een beeld. Zelf hoef je dus niets mee te brengen, behalve een gezonde dosis enthousiasme.

Na uitleg over gereedschap en technieken ga je aan de slag met een zelfgekozen steen. We werken met Braziliaans en Aziatisch speksteen en Serpentijn. Vervolgens doorloop je alle stadia van ruwe steen tot beeld. Tijdens de laatste fase, het polijsten, komen onvermoede kleuren uit de steen tevoorschijn. Altijd een fantastisch moment. Een spannende ervaring die ongetwijfeld naar meer gaat smaken!

In verband met de corona maatregelen werken we buiten op 1.5 m. afstand op het erf van de prachtige monumentale boerderij.

Prijs: € 75,= voor de hele dag, inclusief steen, gebruik van gereedschap, koffie, thee en heerlijke uitgebreide lunch.

Aanmelden kan per mail.
THUIS BEELDHOUWEN
ALLE BEELDHOUW MATERIALEN TE KOOP VANUIT ATELIER

In deze Corona - tijden is het fijn om je hoofd leeg te maken, door creatief bezig te zijn.

Als je thuis iets nodig hebt, kun je op afspraak, ook in het weekend, in mijn atelier terecht voor beeldhouwgereedschap en stenen. Er is een grote voorraad aan Braziliaans en Indisch speksteen, Afrikaanse serpentijn en albast. Speciaal aanbod: alle stenen voor € 2,50 per kilo.

Eén klant per keer en we houden minimaal 1.5 meter afstand.
App of mail me gerust. Blijf gezond en zorg voor elkaar! 🍀

IABK
Copyright © 2024
Terug naar de inhoud