Archief II - Ilse Aarsman Beeldende Kunst

Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Atelier - Galerie
Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Ga naar de inhoud

Archief IIJE KUNT JE EIGEN GOUDEN KALF MAKEN

Wat een leuk artikel in 'De Betuwe' van deze week over de workshop KunstKoe! Het duurt nog even, maar zaterdag 28 oktober is deze workshop weer gepland. De eerste aanmeldingen zijn al binnen :).
ZONDAG 20 NOVEMBER 2016
11.00 TOT 16.00 UUR

CURSISTEN EXPOSITIE
OPEN ATELIER

Benieuwd naar de schilderijen in olieverf van de jonge kunstenaars van de KunstKlas of de verrassende kunstwerken van mijn cursisten Schilderen en Beeldhouwen?  Kom naar de cursisten-expositie.

De buren van  Atelier Wolfhoek en  Het Atelier openen ook hun deuren. Schilderijen, beeldhouwwerken en keramiek worden getoond in de voormalige stallen van de monumentale boerderij. Je kunt er ook genieten van een heerlijk glas glühwein bij de vuurkorf op het sfeervolle erf.

Dezelfde dag houdt Groencentrum 't Betuwe Hoekje haar jaarlijkse Sfeermarkt en open dag. Genoeg redenen om zondag 20 november naar de Wolfhoeksestraat in Elst te gaan.GEEF EEN WORKSHOP CADEAU!

Workshops worden graag cadeau gegeven en ontvangen! Het resultaat is niet alleen een mooi kunstwerk, maar ook een gezellige en creatieve dag!

Een cadeaubon kun je bestellen per mail. Vandaag voor 12.00 uur besteld, is morgen bezorgd! Kijk bij workshops naar de mogelijkheden. Zo is er o.a. iedere maand een workshop 'Beeldhouwen in Speksteen'OPEN ATELIERS ELST
KUNST, BROCANTE EN MEER
Zondag 15 november 2015
11.00 tot 16.00 uur

In de ateliers aan de Wolfhoeksestraat 3a in Elst tonen kunstenaars schilderijen en beelden. Deelnemende kunstenaars zijn onder andere Ellen van Manen en Ilse Aarsman.

Daarnaast is er Brocante en verkoopt de Wereldwinkel originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen.

In de warmte van de vuurkorven op het erf kun je genieten van een glas heerlijke glühwein.
Gratis entree!ZONDAG 20 SEPTEMBER 2015
OPEN DAG - ATELIER

Ilse Aarsman opent haar deuren op zondag 20 september '15 van 11.00 tot 17.00 uur. Je bent van harte welkom in het atelier in de prachtige monumentale boerderij "Huize Reeth" aan de Wolfhoeksestraat 3a in Elst.

WIN EEN WORKSHOP!
Iedere bezoeker maakt kans op een gratis workshop! Maak kennis met het aanbod Cursussen en Workshops Schilderen en Beeldhouwen voor volwassenen en kinderen.

EXPOSITIE
Tijdens het Open Huis is er een expositie van schilderijen van Ilse Aarsman. Vrouwen voeren vaak de boventoon in haar werk. In het recente werk laat zij zich inspireren door de natuur. Krachtig neergezet met paletmes in heldere kleuren.

EERSTE WORKSHOP
IN BUURTSCHAP REETH

Zaterdag 18 april was de eerste workshop 'Beeldhouwen in Speksteen' in het nieuwe atelier in Reeth. Vijf enthousiaste dames gingen aan de slag en lieten zich verrassen door de prachtige kleuren van speksteen.

Het was een zonnige middag met mooie beelden, mensen én verhalen.

NIEUW ATELIER IN REETH

Al een aantal jaar herbergen de schuren van Huize Reeth diverse ateliers aan de Wolfhoeksestraat 3a in Elst. Vanaf april 2015 heeft Ilse Aarsman Beeldende Kunst ook een atelier in deze oude monumentale boerderij gelegen aan de rand van Elst.

De workshops en cursussen, die Ilse Aarsman eerder bij Galerie ART Overbetuwe gaf, vinden hun voortzetting in haar nieuwe atelier. Er is nu ook een cursus 'Beeldhouwen in speksteen' voor volwassenen en voor kinderen.

TEAMBUILDING DOOR WORKSHOP KUNSTKOE SCHILDEREN

Het team Advies van Gemeente Overbetuwe heeft ook de weg naar Ilse Aarsman Beeldende Kunst gevonden. Voor hun teambuildingsdag waren de 22 collega's bij Galerie Art Overbetuwe in Elst. Ze hebben prachtige Kunst Koeien geschilderd!ZONDAG 14 SEPTEMBER 2014
KUNSTPLEIN EN OPEN ATELIERS IN ELST

Zondag 14 september 2014 was er veel te doen en zien voor kunstliefhebbers in Elst (gld). Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersmarkt werd dit jaar voor het eerst een Kunstmarkt georganiseerd op het Werenfriedplein in het centrum.

Er was veel kunst: schilderijen, beelden, papierkunst, street art, glas in lood, maar ook dichtkunst en sieraden. De kunstmarkt was een onderdeel van de Open Ateliers Route Elst. Kunstenaars stelden voor de tweede keer hun ateliers open voor belangstellenden. Galerie Art Overbetuwe was ook een locatie van de kunstroute. Veel kunstliefhebbers wisten de weg naar de galerie aan de Dillenburg 8 in Elst te vinden.VRIJGEZELLENFEESTJE GELUKSAMULET MAKEN

Het was erg gezellig tijdens de vrijgezellenworkshop voor aanstaande bruid Diana uit Zwolle. De negen dames maakten allemaal een geluksamulet van speksteen. Als dat geen geluk brengt zaterdag 6 september!
CREATIEVE KINDERWORKSHOPS EEN SUCCES DEZE ZOMER

Deze zomer was er veel animo voor de creatieve kinderworkshops van Ilse Aarsman bij Galerie Art Overbetuwe. Er werd naar hartelust geschilderd, geboetseerd en gebeeldhouwd. De foto's geven een goed beeld van de gezellige verjaardagsfeestjes.


VOLOP INSPIRATIE OP DE BOERDERIJ
TIJDENS DAGWORKSHOP SCHILDEREN EN KERAMIEK!

Zaterdag 24 mei '14 was een uitgelezen dag voor de dagworkshop Schilderen en Keramiek in Eimeren. Onder de vakkundige begeleiding van Ilse Aarsman en Willie Nusselder gingen 9 enthousiaste cursisten aan de slag. Er werd geschilderd en geboetseerd in de boomgaard, op het erf en in het atelier.

Tussen de middag konden we genieten van een heerlijke lunch buiten op het zonnige terras. Onder het genot van een afsluitend drankje en hapje werden de resultaten van de workshop besproken. Het was een hele geslaagde dag in atelier de Wilde Wingerd in Eimeren met prachtige kunstwerken als resultaat!

Zaterdag 4 oktober 2014 is er weer een dagworkshop Schilderen en Keramiek. De eerste aanmeldingen zijn al binnen, dus meld je op tijd aan per mail!KUNSTKLAS MAAKT AMULET BIJ GALERIE ART OVERBETUWE

Vrijdag 21 maart 2014 begon de lente met nieuwe inspiratie voor de Kunstklas van Wendy Scheffel van Atelier Wen uit Elst. Zij deden mee aan een workshop 'amulet maken' van Ilse Aarsman in Galerie Art Overbetuwe. Enthousiast gingen de zeven creatievelingen aan de slag met speksteen, rasp en schuurpapier. Met prachtige geluksbrengers als resultaat!30 MAART 2014 - OPEN DAG
GALERIE ART OVERBETUWE

Het collectief kunstenaars van Galerie ART Overbetuwe heeft een nieuwe samenstelling: Ilse Aarsman, Marcel van den Berg, Gery Garttener, Willie Nusselder, Jeroen Pronk, Wendy Scheffel, Yolanda van Sommeren, Marco Teunissen en Minet Westerveld.

De galerie heeft vijf expositieruimtes waar schilderijen, foto's, beelden, graffiti, glas in lood en schilderingen op dierenhuid worden getoond. In de twee ateliers zijn wekelijks diverse workshops en cursussen voor volwassenen en kinderen.

Zondag 30 maart 2014 is de open dag van 13.00 tot 17.00 uur. Er zijn gratis inloop-workshops amulet maken van speksteen, graffiti en mini-fotoshoot. Daarnaast zijn er demonstraties glas in lood en schilderen op dierenhuid. De kunstenaars zijn aanwezig en vertellen over hun werk en workshops.

Er is een speurtocht voor kinderen. Met de juiste oplossing op het zoekplaatje maak je kans op een gratis Workshop!

Galerie ART Overbetuwe aan de Dillenburg 8 in Elst is open: woe. t/m za. 11.00 - 17.00 uur, koopzondag 13.00 - 17.00 uur. Vrij entree.DAGWORKSHOP SCHILDEREN EN KERAMIEK
DEZE KEER GEINSPIREERD DOOR JAPANSE DICHTKUNST

Zaterdag 25 januari 2014 was er weer een dagworkshop Schilderen en Keramiek met Willie Nusselder bij Atelier de Wilde Wingerd in Eimeren. Op verzoek is er deze keer geen model geschilderd. Geïnspireerd door een Haiku (Japans gedicht) zijn hele mooie schilderijen ontstaan. De keramisten hebben prachtige dieren geboetseerd. Het was weer een hele geslaagde dag! Zaterdag 24 mei '14 is de volgende dagworkshop Schilderen en Keramiek. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen.KINDERFEESTJE VOOR PRINSESSEN

Het was een creatief weekend bij Ilse Aarsman Beeldende Kunst - Schilderijen en Workshops. Vrijdag 24 januari 2014 begon het met het kinderfeestje van de jarige Roos Janssen. Zij vierde haar zevende verjaardag bij Galerie Art Overbetuwe.

Het was een heel leuk en gezellig feestje met Roos en haar vriendinnetjes Nanna, Emma, Robin, Jill en Floortje! Het thema was (hoe kan het ook anders) prinsessen, elfjes, vlinders en kastelen.KUNSTUITLEEN
GALERIE DE SLEEDOORN - ZETTEN

Vanaf januari 2014 is er ook werk van Ilse Aarsman in de uitleen-collectie van Galerie en Kunstuitleen de Sleedoorn in Zetten! De galerie en kunstuitleen zijn een initiatief van kunstenaarscollectief "Het Venster", dat met hulp van een groep enthousiaste vrijwilligers al ruim 25 jaar bestaat.

Bij de Sleedoorn kunnen schilderijen, etsen en beelden van brons en keramiek geleend worden. Tegen een kleine vergoeding geniet je 3 maanden van originele kunst, waarna je het ruilt voor een ander kunstwerk. Meer info vind je hier.TEAMUITJE OF FAMILIEDAG?
ER ZIJN TALLOZE MOGELIJKHEDEN VOOR WORKSHOPS!

Ilse Aarsman geeft haar liefde voor het vak graag door aan anderen, door middel van cursussen en workshops. Er is een ruim aanbod aan workshops voor kinderen en volwassenen.

De workshops zijn zeer geschikt als kinderfeestje, teamuitje, dagje uit met de familie, vrijgezellenfeest of een bijzondere activiteit in werk- of privésfeer. Het programma wordt altijd doorgesproken en op maat gemaakt. Vraag naar de mogelijkheden, want die zijn er genoeg!JUBILEUM EDITIE
ETALAGE KUNSTROUTE ELST

Van 14 december 2013 tot 5 januari 2014 was de jubileum-editie van de Etalage Kunstroute tijdens het Winterfestijn in Elst.

Maar liefst 57 etalages in het centrum waren gevuld met Kunst van 25 verschillende kunstenaars!
Werk van Ilse Aarsman hing bij Avancé Kapsalon en Stennis Mode.

KUNSTEXPLOSIE 2013

Stichting Art Overbetuwe organiseert op zaterdag 4 en zondag 5 mei 2013 een grote Kunstmarkt op het Plein in Elst. Met schilderijen, keramiek, bodypainting, brons, fotografie, glas in lood, sieraden en nog veel meer! Ook is er Kunst voor 1 Euro! In deze kraam staan ongeveer 25 kunstwerken. Door het kopen van een lot voor 1 Euro, maak je kans op het kunstwerk van jouw keuze!

In Galerie Art Overbetuwe op de nieuwe locatie aan de Dillenburg 8 kun je genieten van kunst .WORKSHOP LAMPENKAPPEN BESCHILDEREN
PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE OVERBETUWE

Naar aanleiding van de veiling van de Kunst-Kappen voor het KWF werd gevraagd of Ilse Aarsman een workshop kon verzorgen voor de P.V. van de gemeente Overbetuwe.

Het werd een hele creatieve en gezellige middag in de kantine van de gemeentewerf aan de Helster in Elst. Met prachtige kunstwerken als resultaat!

Ook een workshop als teamuitje, kinderfeestje, jubileum, dagje uit met de familie, vrijgezellenfeest, huwelijk of een bijzondere activiteit in werk- of privésfeer? Vraag naar de mogelijkheden, want die zijn er genoeg! Het programma wordt altijd doorgesproken en op maat gemaakt.NIEUWE LOCATIE VOOR GALERIE ART OVERBETUWE

Zaterdag 6 april 2013 was de feestelijke (her)opening van Galerie Art Overbetuwe. Wethouder Frits Witjes opende de nieuwe vestiging aan de Dillenburg 8 in Elst.

Galerie Art Overbetuwe is gevestigd in een pand op een mooie locatie midden in het centrum van Elst. Er zijn diverse grote en kleine ruimtes waar de kunst wordt tentoongesteld. Iedere maand zijn er twee gast exposanten. In de maand april zijn dat Jos de Jong (schilderijen) en Jaap Terpstra (foto's).

Daarnaast zijn er twee ateliers waar cursussen en workshops schilderen, beeldhouwen en pottenbakken worden gegeven. Voor meer informatie over de het aanbod van cursussen en workshops: kijk op de pagina workshops.GALERIE ART OVERBETUWE SPONSORT KWF

Op 5 april 2013 werd een benefietavond georganiseerd door Team Alpe d'HuZes Elst in samenwerking met restaurant De Vereniging in Elst. Vier kunstenaars van Galerie Art Overbetuwe hebben lampenkappen beschilderd. Deze kunstwerken werden samen met andere objecten geveild. Er is in totaal € 5.250,- voor het KWF binnen gehaald!


Kunst - kappen van Jan Nijenhuis, Ilse Aarsman en Wendy ScheffelKUNST BIJ POLMAN - BEMMEL
vanaf 11 januari 2013

Regelmatig is er bij Boekhandel Polman aan de Dorpsstraat 42 in Bemmel een kunstexpositie van lokale en regionale kunstenaars. Verdienstelijke amateurs en professionele kunstenaars wordt de gelegenheid geboden te exposeren.

Vanaf 11 januari exposeert Polman schilderijen en tekeningen van Ilse Aarsman.KUNST KIJKEN IN DE ETALAGE IN ELST - KERST EN OUD & NIEUW 2012

De etalages zien er in december altijd feestelijk uit. Maar er is nog een reden om de komende weken de etalages eens goed te bekijken. Er is kunst te zien.

Elst ontwikkelt zich in rap tempo tot een echt kunstenaarsdorp. De Etalage Kunst Route is dit jaar voor de vierde keer uitgezet. De succesvolle Stichting Art Overbetuwe, die eerder dit jaar een galerie opende in het oude postkantoor in Elst, werkt daarvoor samen de de Elster Ondernemersvereniging. In de etalages van 72 ondernemers zijn ongeveer 200 kunstwerken te zien van 34 kunstenaars uit Overbetuwe.

De flyers met alle informatie liggen klaar bij de deelnemende winkels en horecagelegenheden. Werk van Ilse Aarsman is te zien bij Het Heerenhuis Herenkapsalon aan de Dorpsstraat 29f, Shoeby Fashion aan de Dorpsstraat 23 en Galerie Art Overbetuwe aan het Europaplein 2.ELST IS EEN KUNSTGALERIE RIJKER
10 OVERBETUWSE KUNSTENAARS VESTIGEN ZICH IN HET OUDE POSTKANTOOR

GALERIE ART OVERBETUWE

Om de kunstgalerie mogelijk te maken is een stichting opgericht. De kunstenaars die in het oude postkantoor hun intrek nemen zijn: Ilse Aarsman, Els Slot, Dorien Alink, Jan Nijenhuis, Joke Visser, Yolanda van Sommeren, Ellen Koelewijn, Gé Berns, Willie Nusselder en Wendy Scheffel.

Het gevolg van de samenwerking is een gevarieerde expositie. Schilders tonen hun werk, maar ook kunstenaars die met beelden, bronzen werken, foto’s en keramiek hun sporen hebben verdiend.

De galerie is van woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Wie naar binnenloopt, treft er altijd een van de kunstenaars. Ze zijn daar vaak aan het werk, zodat iedere bezoeker met eigen ogen kan zien hoe kunst tot stand komt.

Iedere maand is er werk te zien van een gastkunstenaar. De eerste is burgemeester Elisabeth Tuijnman. Zij exposeert met door haar gemaakte foto’s van deuren. De burgemeester zelf verrichtte op 12 oktober de officiële opening van de galerie. De exposItie 'Deuren van Tuijnman' is tot 1 december te bezichtigen.

Foto's: Ellen KoelewijnZONDAG 30 SEPTEMBER 2012 - OPEN ATELIERS ELST

20 KUNSTENAARS STELLEN HUN HUIS, ATELIER OF TUIN OPEN
OP 13 LOCATIES IN ELST (GLD.)

Open Ateliers Elst is een initiatief van Art Overbetuwe. Op verschillende locaties in Elst is kunst te zien op vaak verrassende plekken. Er wordt een diversiteit aan kunst gepresenteerd door de beeldend kunstenaars zelf: schilderijen, beelden, keramiek, brons en nog veel meer.

De locaties zijn herkenbaar aan de vlag met het logo van Open Ateliers Elst. Op elke willekeurige locatie is het mogelijk met de route te starten. De route-flyer is op diverse plaatsen en bij de kunstenaars in Elst gratis af te halen of download de flyer hier. Toegang vrij van 10.00 tot 17.00 uur.
KUNST IN DE HUCHT
ZONDAG 16 SEPTEMBER 2012

Kunstmanifestatie in Elst.
Een druk bezochte kunstmarkt op een prachtige locatie.


ZONDAG 17 JUNI 2012
RIJKSMONUMENT STICHTING EVERWIJNSGOED
KUNST EN MUZIEK OP ZONDAG

Samen met beeldend kunstenaars, Geert van der Pol, Silene van Waveren en Charlotte Molenaar toonde Ilse Aarsman recent werk.

Rijksmonument Everwijnsgoed, gelegen in het natuurgebied "Het Renkums Beekdal" is een stichting ter bevordering van kunst, cultuur en natuurbeleving. Iedere zomer vanaf de eerste zondag in juni tot en met de eerste zondag in september wordt in het rijksmonument "Kunst en Muziek op Zondag" gepresenteerd. Deze expositie is van 11.00 tot 17.00 uur. ’s Middags is er vanaf 14.00 uur live muziek te beluisteren. Toegang is vrij.

Het programma van Kunst en Muziek op Zondag 2012 is te vinden op: Rijksmonument Everwijnsgoed.KUNSTLUS(T) DOORNENBURG EN GENDT
2 en 3 juni 2012

Dit evenement, dit jaar voor de vierde keer, was weer een groot succes! Hoewel de eerste zondag letterlijk in het water viel, werd dat ruimschoots goed gemaakt op de tweede routedag. De kunstroute door Doornenburg en Gendt is een initiatief van een aantal lokale kunstenaars en vertegenwoordigers van de Martinuskerk en kasteel Doornenburg. Op verschillende locaties was kunst te zien op vaak verrassende plekken, waar je anders niet zomaar binnenkomt.

Mensen fietsten langs de verschillende locaties en genoten van wat ieder te bieden had op gebied van kunst en muziek. Op bezoek bij kunstenaars die hun atelier openstelden of hun nieuwe werk toonden op interessante plaatsen in en om de dorpen. Ook dit jaar waren er gastkunstenaars (waaronder Ilse Aarsman), die op de diverse locaties hun werk tentoonstelden.

IABK
Copyright © 2023
Ilse Aarsman
Terug naar de inhoud