Workshops - Ilse Aarsman Beeldende Kunst

Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Atelier - Galerie
Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Ga naar de inhoud

Workshops
Zomerworkshop schilderen in de Betuwe

Zaterdag 6 juli 2019 - 10.00 tot 16.00 uur

Bij het schilderen staat het waarnemen centraal. We leggen een accent op het "leren kijken". Deze dag zoeken we de stillevens op, in en om de boerderij en boomgaard. Zwartbont vee, fruitbomen, een stilleven op het erf of in het atelier. Je kunt ook werken naar een foto of eigen fantasie. Aan de hand van het experimenteren met verf en technieken en het ontdekken van je eigen stijl, ontstaat een uniek en verrassend kunstwerk.

De workshop is geschikt voor iedereen, met of zonder ervaring.

Ilse Aarsman geeft tijdens de workshop volop aanwijzingen en tips voor een geslaagd resultaat. Rond het middaguur is er een uitgebreide Italiaanse lunch. Aan het eind van de dag sluiten we af met een hapje en drankje.

Locatie:   Wolfhoeksestraat 3a in Elst Gld.
Kosten:    € 75,00 p.p. inclusief:        alle materialen, thee, koffie, Italiaanse lunch.

Aanmelden kan per mail.WORKSHOP KERAMISCH VORMGEVEN
EEN KENNISMAKING OF VERRIJKING!

Zaterdag 11 mei 2019 - 10.00 tot 16.00 uur
Zaterdag  1 juni 2019  - 12.30 tot 16.00 uur

Een gast - workshop van professioneel keramist Arjen Bakermans.

Na het succes van de vorige keer, kan een vervolg niet uitblijven.
Zin in werken met klei en keramische kleurstoffen, zoals glazuren en oxides? Dan is dit een mooie kans om daarmee kennis te maken of je kennis en vaardigheden juist uit te breiden. Deze workshop van anderhalve dag (zaterdag 11 mei en 1 juni 2019) is geschikt voor beginners en gevorderden.

Onder leiding van keramist Arjen Bakermans maak je de eerste dag (van 10.00 tot 16.00 uur) een beeld dat je hol opbouwt met een van de technieken die Arjen zal demonstreren. Toegespitst op je eigen beginsituatie of doelstelling zal hij zijn begeleiding en kennisoverdracht aanpassen.

Tijdens de tweede les op 1 juni (12.30 tot 16.00 uur) wordt er uitleg gegeven over de keramische kleurstoffen zoals glazuren, metaaloxides en pigmenten die er worden aangeboden. Je gaat je werk dan zelf inkleuren en glazuren. En dan nog even wachten, omdat het werk voor een tweede keer in de oven gaat. Na 15 juni kun je je werk ophalen.  Een spannende ervaring die ongetwijfeld naar meer gaat smaken!

Prijs inclusief materiaal, koffie, thee, iets lekkers en uitgebreide Italiaanse lunch op de eerste dag € 125,- p.p.
Locatie: Atelier Ilse Aarsman, Wolfhoeksestraat 3A in Elst.

Kijk voor een eerste kennismaking met de docent op www.arjenbakermans.nl
Aanmelden kan per mail.DAGWORKSHOP BEELDHOUWEN
Data op aanvraag - 10.00 tot 16.00 uur

Deelname aan de Dagworkshop Beeldhouwen is ideaal als kennismaking met beeldhouwen. Ook voor gevorderden is het een inspirerende workshop.

Bij mooi weer werken we buiten op het erf van de prachtige monumentale boerderij en wordt de heerlijke lunch geserveerd onder de fruitbomen. Het is een echte verwen-dag! Voor koffie, thee en de lunch wordt gezorgd. Ook wordt voorzien in alle materialen en gereedschappen die nodig zijn voor het maken van een beeld. Zelf hoef je dus niets mee te brengen, behalve een gezonde dosis enthousiasme.

Na uitleg over gereedschap en technieken ga je aan de slag met een zelfgekozen steen. We werken met Braziliaans en Aziatisch speksteen. Vervolgens doorloop je alle stadia van ruwe steen tot beeld. Tijdens de laatste fase, het polijsten, komen onvermoede kleuren uit de steen tevoorschijn. Altijd een fantastisch moment!

Prijs: € 75,= p.p. voor de hele dag, inclusief steen, gebruik van gereedschap, koffie, thee en heerlijke uitgebreide lunch.
Aanmelden kan per mail.BEELDHOUW 2 DAAGSE
Data op aanvraag - van 10.00 tot 16.00 uur

Twee dagen beeldhouwen in de Betuwe.
Deelname aan de 2-daagse workshop beeldhouwen is ideaal om kennis te maken met beeldhouwen. Ook voor gevorderden is het een inspirerende workshop.

Na uitleg over gereedschap en technieken ga je aan de slag met een zelfgekozen steen. We werken met Braziliaans en Aziatisch speksteen. Vervolgens doorloop je alle stadia van ruwe steen tot beeld. Tijdens de laatste fase, het polijsten, komen onvermoede kleuren uit de steen tevoorschijn. Altijd een fantastisch moment!

Bij mooi weer werken we buiten op het erf van de prachtige monumentale boerderij en wordt de heerlijke Italiaanse lunch geserveerd onder de bloeiende fruitbomen. Het zijn echte verwen-dagen! Voor koffie, thee en de lunch wordt gezorgd. Ook wordt voorzien in alle materialen en gereedschappen die nodig zijn voor het maken van een beeld. Zelf hoef je dus niets mee te brengen, behalve een gezonde dosis enthousiasme.

Prijs
€ 140,00 p.p. incl. steen, gebruik van gereedschap, koffie, thee en 2 x zeer uitgebreide lunch.
Aanmelden kan per mail.

BEELDHOUWEN IN DE BETUWE

WORKSHOP BEELDHOUWEN
Zaterdag 19 januari 2019 - 10.00 tot 16.00 uur

Deelname aan de workshop beeldhouwen is ideaal om kennis te maken met beeldhouwen. Ook voor gevorderden is het een inspirerende workshop. Leuk als vriend(inn)en-uitje of familie-activiteit!

Na uitleg over gereedschap en technieken ga je aan de slag met een zelfgekozen steen. We werken met Braziliaans en Aziatisch speksteen en serpentijn. Vervolgens doorloop je alle stadia van ruwe steen tot beeld. Tijdens de laatste fase, het polijsten, komen onvermoede kleuren uit de steen tevoorschijn. Altijd een fantastisch moment. Een spannende ervaring die ongetwijfeld naar meer gaat smaken!

Het is een echte verwen-dag. Voor koffie, thee en de Italiaanse lunch wordt gezorgd. Ook wordt voorzien in alle materialen en gereedschappen die nodig zijn voor het maken van een beeld. Zelf hoef je dus niets mee te brengen, behalve een gezonde dosis enthousiasme.

Bij mooi weer werken we buiten op het erf van de prachtige monumentale boerderij.

Prijs: € 75,= p.p. inclusief steen, gebruik van gereedschap, koffie, thee en uitgebreide lunch.


Atelier Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Wolfhoeksestraat 3a
6661 PH Elst (Reeth)

Aanmelden kan per mail.WORKSHOP KERAMISCH VORMGEVEN
EEN KENNISMAKING OF VERRIJKING!

Zaterdag 10 november 2018 - 10.00 tot 16.00 uur
Zaterdag 24 november 2018 - 10.00 tot 12.30 uur

Zin in werken met klei en keramische kleurstoffen zoals glazuren en oxides? Dan is dit een mooie kans om daarmee kennis te maken of je kennis en vaardigheden juist uit te breiden. Deze workshop van anderhalve dag (zaterdag 10 en 24 november) is geschikt voor beginners en gevorderden.

Onder leiding van professioneel keramist Arjen Bakermans maak je de eerste dag (van 10.00 tot 16.00 uur) een beeld, dat je hol opbouwt met een van de technieken die Arjen zal demonstreren. Toegespitst op je eigen beginsituatie of doelstelling zal hij zijn begeleiding en kennisoverdracht aanpassen. Tijdens de tweede les (10.00 tot 12.30 uur) wordt er uitleg gegeven over de keramische kleurstoffen zoals glazuren, metaaloxides en pigmenten die er worden aangeboden. Je gaat je werk dan zelf inkleuren en glazuren. En dan nog een weekje wachten omdat het werk voor een tweede keer in de oven gaat. Vanaf 1 december kun je je werk komen ophalen.  Een spannende ervaring die ongetwijfeld naar meer gaat smaken!

Prijs: € 115,= p.p. inclusief materiaal, koffie, thee en uitgebreide lunch op de eerste dag
Kijk voor een eerste kennismaking met de docent op www.arjenbakermans.nl
Aanmelden kan per mail.
IABK
Copyright © 2019
Ilse Aarsman
Terug naar de inhoud